Tigger dine børn også om at få en trampolin i haven? Så læs med her!

Der findes næsten ikke noget så sjovt og skønt for dine børn som at hoppe på trampolin i haven på de lune sommerdage. Og så er det tilmed en aktivitet, der er helt skærmfri og giver dit barn masser af motion. Der er mange gode grunde til at anskaffe en trampolin til haven, så her får du en kort guide til at finde den helt rigtige.

Rund eller firkantet? – stående eller nedgravet?

De fleste trampoliner er runde og fås med forskellige diameter, højde og stativ. Men hvis du hellere vil give haven lidt kant, så kan du også få en lang række firkantede trampolinmodeller. Når du har besluttet dig for, hvilket form du ønsker, at din trampolin skal have, så skal du tage stilling til, om den skal være stående, eller om den skal være nedgravet i din have. En nedgravnings trampolin kræver selvfølgelig lidt mere arbejde, men er til gengæld sikrere for dine børn, da de ikke vil kunne risikere at falde langt ned, hvis de komme ud over kanten, ligesom den er nem at komme op og ned ad. Det kan derfor også være en vurderingssag i forhold til dine børn. Rund eller firkantet, nedgravet eller ej – uanset hvad vil trampolinen vække glæde.

Hav sikkerheden i orden

Der følger sikkerhedsnet med de fleste trampoliner, og der er typisk også en kantpude til, så dit barn ikke slår sig, hvis det kommer til at hoppe skævt eller får lidt for meget fart på. Er dit barn vild med at eksperimentere med diverse spring og akrobatiske øvelser på trampolinen, er kantpude og net derfor helt essentielt. Det er heldigvis muligt at købe en række tilbehørsdele til din trampolin, hvad enten den er godt brugt og enkelte dele trænger til at blive skiftet, eller hvis dine børn bare har brug for lidt ekstra. Du kan bl.a. købe:

  • Vejrbetræk
  • Stige
  • Stormsikring
  • Sikkerhedsnet
  • Kantpude
  • Ekstra fjedre
  • Basketkurv

Især i forårsmånederne har mange trampolinforhandlere gode trampolin tilbud, samt tilbud på diverse trampolintilbehør, så hold øjnene åbne!