Planlægning af den næste firmajulefrokost

Firmajulefrokoster og firmafester er kendt for at ryste kolleger sammen og være en belønning for de hårdtarbejdende medarbejdere. Der er mange overvejelser, der skal tages i betragtning, når en stor firmafest eller julefrokost skal planlægges. Hvem skal komme? Hvad skal programmet være? Hvad skal man spise? Hvor skal man holde festen? Eventplanlægning kan være svært og uoverskueligt, især hvis der er mange mennesker, der skal deltage i festen.

Valg af sted og mad

Til en stor firmajulefrokost er det vigtigt, at man finder nogle lokaler, der er store nok til at rumme alle de deltagende kolleger og venner. Man vil helst ikke sidde skulder ved skulder som sild i en tønde i flere timer, da der både bliver alt for varmt og trængt. Dette ville ikke være med til at forme en god julefrokost. Trin et til en god fest er et rum med god plads enten i et forsamlingshus eller lokaler påtænkt sådanne lejligheder.

Til en veludført julefrokost ville det være godt med gammeldags traditionel julemad, da det trods alt er en julefrokost. Der skal dog samtidigt også være andre valgmuligheder til dem, som kunne have behov for at vælge en alternativ ret at spise.

Underholdning i løbet af julefrokosten

Programmet for eftermiddagen eller aftenen er vigtigt, da forsamlingen helst skal have en god oplevelse. Måske er det at spise velsmagende mad og snakke sammen tilstrækkeligt for en bestemt type forsamling og sammensætning af mennesker. Dette skal overvejes i event planlægningen. Det kan måske også være en idé at planlægge nogle lege, quiz eller konkurrencer, der kan skabe lidt aktivitet og sjov i løbet af aftenen, hvis forsamlingen måske ikke kender hinanden så godt.

Man kunne for eksempel lave en quiz om et bestemt relevant emne, der passer til forsamlingen. Til vinderen eller vinderne af quizzen kunne der være en præmie. Det vigtigste i planlægningen af programmet er at have fokus på, at alle skal have en hyggelig og morsom aften sammen.

I forhold til hvem der skal komme, ville en liste over de inviterede skabe et godt overblik. Her ville et tilmeldingssystem være en god hjælp.