Her finder du reglar til gode priser

Foråret er ved at sætte ind, og inden længe er sommeren ved at være over os. Det er det perfekte tidspunkt at gå i gang med de byggeprojekter, som man har haft i tankerne henover vinteren. Det kan være, at det er huset, som skal renoveres, eller måske skal der bygges et bord eller en arbejdsbænk til haven. Det kan også være, at haven skal prydes af bede eller højbede.

Uanset hvad, der skal laves, så kan det være, at der skal bruges reglar. Reglar er en teknisk set blot en fællesbetegnelse for rektangulære lister, og det er derfor ofte, at folk bliver lidt forvirret over, hvad reglar egentlig dækker over. Reglar dækker over flere længder fra 45 x 45 mm, hvilket er en skillerumslægte, til 45 x 195 mm, som altså er en planke lavet af spærtræ. 

Hvad betyder reglar?

Men i Danmark så bliver vi en anelse forvirret over ordet “reglar”, og det er særligt fordi, at vi har lånt ordet fra det svenske sprog, hvor det oprindeligt kommer fra. Reglar har som før nævnt mange navne og funktioner, og det er ligeledes grunden til, at vi Danmark ikke bruger ordet særligt ofte, da vi i højere grad navngiver brædderne efter den funktion, de indgår i.

En regel på 45 x 45 mm hedder derfor en skillerumslægte, da den tit og ofte bruges til at lave skillevægge. Men så snart, at dimensionerne bliver større, ja så kalder vi reglar for spærtræ, fordi det bruges til spærkonstruktioner, eksempelvis til en tilbygning. 

Hvad kan du bruge reglar til?

Dertil kan du også få høvlede reglar og trykimprægnerede reglar, hvor sidstnævnte som regel bruges til udendørs konstruktioner. Der er altså et hav af muligheder med reglar, og man kan lave et hav af projekter til hjemmet, herunder skillevægge, højbede eller flotte bænke. Man kan tilmed også bygge en flot reol med bordplade på, hvor man altså md reglar får et rigtig flot møbel med skandinaviske rødder.

Så er du på udkig efter reglar træ, så kan du med fordel kigge forbi lavpristrae.dk, som altså er en webshop, der sælger byggematerialer, og som navnet indikerer, så har de gode priser på blandt andet reglar.