Foderbræt lokker fuglene til

Fuglekvidder har alle dage været noget af det mest livsbekræftende i verden. De skrappe, små pip giver bare en helt dybfølt glæde og følelse af, at der er liv omkring dig. Det er desuden fantastisk, fordi det er naturligt, og selvom vi mennesker kan meget, så kan vi ikke gøre uægte fuglekvidder ægte. Det er en evne, som kun fuglene besidder. Til gengæld kan vi fortælle fuglene, at vi værdsætter deres livsgivende natur ved at give dem noget at spise. Selvom fuglekvidder giver glæde og en let, munter ro i kroppen, så er fuglelivet barskt, og det er ikke altid lige nemt at finde foder. Et foderbræt er din måde at sige til fuglene, at du værdsætter dem, og det er også en glimrende måde at lokke endnu flere fugle og mere fuglekvidder til. Ved et foderbræt vil du finde fugle af forskellige slags, men uagtet deres udseende er de helt sikkert taknemmelige for, at du vil hjælpe dem med at lade fedtdepoterne op, så de kan overleve vinteren og synge igen til sommer. 

Fuglene fortjener en lønningsdag

Faktisk kan du fodre fugle året rundt. Det er ikke kun om sommeren, de kommer på besøg. Det er dog om sommeren, du kan være heldig, at nogle af de sjældnere slags dukker op og måske endda med unger. Når fuglene finder ud af, at de får løn for deres vidunderlige kvidren, så vender de tilbage til dit foderbræt. Foderbrættet lokker ikke kun fuglene til for et øjeblik, for fuglene husker, at du giver dem en lækker belønning, og så vender de tilbage. Du kan endda blive en så fast del af deres liv, at de bliver vanlige gæster i de hårde vintermåneder. Det er også i vintermånederne, det er vigtigst at fodre dem, fordi der er begrænset føde, hvilket gør det sværere at overleve. 

Lækkerier på foderbrættet

Det er faktisk essentielt, at du tænker over, hvad du putter på foderbrættet. Fuglene skal også have en varieret kost, så det er en rigtig god idé at skifte lidt ud i lækkerierne. Du kan forsøge dig med overskydende mad fra dine egne måltid, men det kan tiltrække krager, som jager andre fugle væk. Fuglene er desuden generelt glad for foder med rigtig meget fedt i. Hvis du sørger for, at dit foder har masser af fedt, vil du opleve, at rygtet spreder sig og flere fugle flyver hen for at tage del i måltidet.