Alt om støttestrømper og kompressionsstrømper

Støtte- og kompressionsstrømper er en helt igennem genial og dejlig opfindelse for dig, der oplever problemer med hævede ben. Der kan være mange årsager til hævede ben, men de mest hyppige er, hvis man har stået meget op på en dag. Det kan dog også hænde, hvis man for eksempel har stillesiddende arbejde og dermed ikke får bevæget sig nok. Mangel på motion, overvægt, graviditet, vand i kroppen på grund af diverse sygdomme kan alt sammen være årsag til dine problemer med hævede ben. Det er derfor værd at overveje, om et par støttestrømper eller kompressionsstrømper vil kunne afhjælpe dig, så du slipper for det ubehagelige problem det nu engang er at døje med tendens til hævede ben. Overvej det især hvis du skal:

  • Sidde stille længe på for eksempel en biltur
  • Rejse med tog
  • Eller sidde i fly

Der er mange forskellige typer af støttestrømper og kompressionsstrømper, så det er blot med at tjekke udvalget ud og finde dem, der er mest ideelle til dig.

Find den perfekte støtte- eller kompressionsstrømpe til dig

Støtte- og kompressionsstrømper er strømper med en let støtte. De kan fås til både mænd og kvinder og i tre varianter af længde:

  1. Knæstrømper
  2. Lårstrømper
  3. Eller buksestrømper

Det er altid individuelt, hvad man hver især finder mest behageligt, så det er med at prøve sig frem med de forskellige modeller og vurdere, om de fungerer og afhjælper dit problem optimalt. Alle strømper fås med ekstra plads til maven til for eksempel gravide og i forskellige farver og kvaliteter. Det er også værd at nævne, at støtte- og kompressionsstrømper altid har lukket tå, og at de ikke nødvendigvis behøver at blive lægeordineret.

Få den hjælp du fortjener

Har du ikke raske ben på grund af for eksempel sygdom, så skal du gå efter kompressionsstrømper. Støttestrømper kan sagtens bruges til raske ben, hvis man oplever ubehag i en periode af adskillige grunde. Kompressionsstrømper skal dog lægeordineres i modsætning til støttestrømper. Støttestrømperne bruges hos syge til at forebygge diverse muskelskader, forebygge blodpropper og dannelse af for eksempel åreknuder og åreforkalkninger ved at hjælpe blodgennemstrømningen på vej.